LABORATORI DE LECTURA “EL CALAIX DE L’ARTISTA”

133446_954b641db3de

IMG_20200309_164427
Ja hi som tots!

Laboratori de lectura “El calaix de l’artista”, aquests dies dedicats al grup d’Ampans, els  que habitualment fem el Club de lectura en veu alta, a la Biblioteca Pere Casaldàliga de Balsareny.

Avui, com la setmana passada, hem tingut la sort que un artista en el dibuix i la pintura, com és en Paco Haro, ens hagi ensenyat alguna de les tècniques que fa servir per dibuixar.

L’artista ha obert un calaix i hi ha guardat la llum d’avui. Demà potser hi posarà el paisatge que es veu des de la seva habitació. També serà un bon lloc per a les postals d’estiu i els objectes que recull del carrer quan passeja.

Aquest és un conte il·lustrat on la curiositat vertebra la narració i on el lector esdevé protagonista. Pàgina a pàgina descobrirem els objectes, els paisatges i els records d’un artista inquiet que va omplir calaixos amb trossets de vida i sensacions que podrem sentir ben nostres.

Si obrim el calaix d’un artista, és possible que hi trobem objectes, paisatges i records, allò que en configura l’univers. Aquest calaix, però, deu ser el d’algú d’un altre temps, perquè s’hi respira nostàlgia, i també el d’una persona d’aquí, perquè el que veiem són fragments d’una vida genuïnament catalana: el porró, l’aixada, el pa amb vi i sucre o l’ombra d’un garrofer ens ho fan pensar.

82b3dd036c11efc6240072c70f303bd2

Servint-se de la tècnica del collage —és interessant el treball de textures diferents, així com la introducció de la fotografia al dibuix—, no hi ha un fil conductor, sinó que un seguit d’imatges il·lustren el món de l’artista inconegut. Ens cal molta inventiva per endevinar de quin artista es tracta, però les coses que hi trobem ens fan pensar que ha de ser algú concret, de casa nostra.

cobertacalaix
Les capses, les finestres i els calaixos tots s’assemblen: no saps què amaguen fins que no els obres…

 

 

images (2)
Un rellotge de paret, un rellotge de cucut, un rellotge de sorra, un rellotge de butxaca, campanes i un despertador. El rellotge més bonic és el que mai té pressa.

 

 

 

baixa (3)

Un vals, una polca, una puça, una nit dolça…I una ampolla de gasosa.

 

images (1)
Al calaix de l’artista hi ha quatre gotes de pluja, quatre gotes de mar, i quatre gotes de llàgrimes

 

interiorcartes
 Al calaix de l’artista hi ha el primer amor, i el segon. Una carta, una altra i una altra. (Fotografies antigues).

 

T’atreveixes a obrir finestres,  capses o bé calaixos…?

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s