El comte de Montecristo. Final

 

castillo-if

 

Adquireix una esclava que es diu Haydée, antiga princesa de Janina, una ciutat que va caure per la traïció de Fernand, la fa lliure i sota la seva acusació, el comte queda deshonrat. Albert, que és vist per Edmond com el fill que hauria d’haver tingut amb Mercè, està disposat a batre’s en duel amb ell, però Mercè, que descobreix la veritable identitat d’Edmond, li explica al seu fill tota la història. Mare i fill abandonen Fernand, que s’acaba suïcidant.

images (2)

La família Villefort està dividida per l’herència, ja que el fiscal es va casar en segones núpcies amb Heloise, amb la qual té un fill, Edouard. Però Villefort ja tenia una filla del seu primer matrimoni, Valentine, que, a més a més, està enamorada de Maximilien Morrel. Montecristo turmenta Villefort amb el record d’un fill il·legítim que va tenir amb Hermine, la dona del baró d’Anglars i que suposadament va morir en el part. En realitat està ben viu i va ser criat per Bertuccio, un criat d’Edmond. Heloise, enverina Barrois, un criat de Nortier; la sogra de Villefort, la senyora de Saint-Merans i el seu marit; i intenta assassinar Valentine per tal que ella i el seu fill puguin quedar-se amb tota l’herència de la família. Amb una poció, Montecristo fa passar per morta a Valentine i ajuda Maximilien a fugir amb ella. Llavors Noirtier, aconsegueix comunicar al seu fill que l’assassina és Heloise, ell s’hi encara i ella, espantada, mata el seu fill i després se suïcida.

images (3)

Quan, després de totes aquestes desgràcies, Villefort descobreix que el seu fill bastard és viu i que és un assassí, acaba perdent el seny.

Al final, Edmond Dantès comprèn que s’està excedint i cancel·la la fase final de la seva venjança. Intenta compensar els que s’hi han vist ficats pel mig i n’han sortit escaldats, aplicant la seva pròpia justícia i aconseguint el perdó dels altres i de si mateix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s