Oliver Twist (3)

The_Foundling_Restored_To_Its_Mother_1858

Bona tarda a tothom! Veig que veniu molt contents. Es nota que heu fet molts dies de festa i esteu descansats, oi que sí? Tot bé per aquesta Setmana Santa? Veig que avui en falten un parell; un d’ells és en Roger. Doncs, ja que no hi és, començarem a llegir per la mà dreta, d’acord? Mercè, has tingut sort! Però abans de res farem una mica de memòria, i recordarem què ha passat fins ara, i qui són els personatges. He fet una fotocòpia del que ha passat fins ara. Com veureu, està tret del bloc, i així podeu llegir i veure com ho faig. https://vivenciesjosep.wordpress.com/2018/03/20/oliver-twist-2/ Molt bé! Teniu una bona memòria. Doncs, quan vulgueu, ja podem començar, si us plau.

Oliver va estar malalt força temps, tenia el braç trencat i molta febre, i per tot plegat, es va aprimar encara més Per sort, de mica en mica va anar millorant, gràcies a la cura de la senyora Maylie i Rose.

Oliver-Twist

—Mercè, saps on és ara en Oliver? —Sí, Josep! —Molt bé, només ho deia per l’embolic que han fet entre tots, el metge i els criats, per salvar Oliver de la policia. —És veritat, els policies dubtaven… —Si, és veritat, els despistaven, per això un dels policies li pregunta: “Així, és el lladre o no és el lladre?” Molt bé. Segueix, si vols, Mercè.

—Oh, estimada senyoreta! —va dir-li un dia Oliver. Com els agraeixo tot el que fan per mi! Ara penso que soc un desagraït amb aquell bon senyor que em va ajudar a Londres i la seva majordoma! Si sabessin com en soc de feliç, ara, segur que se n’alegrarien!

En poc temps, Oliver va recuperar les forces. Un matí, ell i el doctor van sortir cap a Londres en un petit carruatge.

—És aquella casa blanca! —va fer Oliver plorant. Però, ai! En una de les finestres hi havia un rètol que deia: “Es lloga”. El doctor va trucar a la porta de la casa del costat. La serventa el va informar que el senyor Brownlow s’ho havia venut tot i que feia sis setmanes que havia marxat a les Antilles amb la majordoma i un bon amic.

La Tina ens explica que són les Antilles. Diu que són una cadena d’illes situada entre el mar Carib i l’oceà Atlàntic. L’illa principal és Cuba. Els dic que la setmana que ve ho mirarem al diccionari; avui amb prou feines hi ha temps.

Feu clic aquí.     Primera versió cinematogràfica de la novel·la Oliver Twist, de Charles Dickens, dirigida l’any 1933 per William J. Cowen i protagonitzada per Dickie Moore.

Bona tarda, i millor setmana, companys!

Aquesta és una divulgació amb finalitats únicament educatives. Sempre procuro donar la referència editorial,  i espero que s’entendrà que ho faig des de l’admiració i amb l’ànim de recomanar-vos -no amb cap ànim de lucre, òbviament, ni amb intenció de perjudicar els drets de ningú, tot el contrari-.

Si en algun cas es detecta en aquest post conflicte de copyright o de qualsevol altre tipus, agrairé que m’ho facin saber i el suprimiria immediatament.
Fotos  d’Internet i Viquipèdia.

2 thoughts on “Oliver Twist (3)

  1. Doncs crec que està molt ben pensat de tornar-lo a llegir, a tots ens agrada molt. I després d’aquest toca llegir un altre de molt bo. És la història d’un nen que contempla el món d’una manera molt diferent de com ho fan els adults amb els quals ha de conviure. Efectivament, es tracta de Tom Sawyer. Ara nosaltres buscarem la manera de què no sols llegeixin l’obra sinó també hi formin part. Com estem fent, sempre que es pugui.
    Moltes gràcies!

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s