Premi Bones Pràctiques 2016 a Ampans i la Biblioteca Pere Casaldàliga de Balsareny.

 

Club de lectura premiat | Ampans

L’Associació Lectura Fàcil ha concedit el Premi Bones Pràctiques 2016 a Ampans i la Biblioteca Pere Casaldàliga de Balsareny. Es tracta d’una iniciativa que té l’objectiu de premiar projectes de diferents àmbits que utilitzin materials de Lectura Fàcil per promoure la lectura, la inclusió social i la democràcia informativa i s’hi han presentat una vintena d’experiències de tot l’estat espanyol.

El Club de Lectura Fàcil, fruit de la col·laboració entre Ampans i la Biblioteca Pere Casaldàliga de Balsareny, va néixer a finals del 2014 amb l’objectiu de fomentar la lectura entre les persones amb discapacitat intel·lectual dins d’un entorn comunitari, la biblioteca. El grup, que es reuneix un cop a la setmana, està format per vuit persones usuàries d’Ampans i les sessions estan programades i dinamitzades per un voluntari, una bibliotecària i una professional d’Ampans.

Els integrants del Club de Lectura Fàcil es reuneixen un cop a la setmana per llegir, comentar, valorar i intercanviar impressions sobre l’obra. El projecte no solament va dirigit a persones amb discapacitat intel·lectual sinó que té com a objectiu obrir-se i convertir-se en una nova oferta cultural per la població general.

El Club de Lectura Fàcil es va presentar al Premi de Bones Pràctiques a través d’un vídeo on es mostra l’experiència en una de les sessions. El lliurament dels Premis va ser ahir durant la I Jornada de Biblioteques inclusives, un projecte que vol establir uns mínims per aconseguir que totes les biblioteques públiques catalanes siguin espais inclusius. Es tracta no només de complir amb el marc legal i teòric sinó de donar oportunitat de futur a totes les persones amb discapacitat per tal de garantir la seva plena inserció a la societat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s