“Les mateixes estrelles” 6

090830114051_sp_aguirre_526x395-1

La nit del 2 de setembre van arribar al port de Valparaíso, on desembarcaren el matí del 3 (just abans de començar la Segona Guerra Mundial). […]

Començava una nova vida plena d’il·lusions i ganes de viure. Eren els rojos derrotats per les armes (els feixistes van vèncer, però no van convèncer).

(Voldria fer referència que l’altre dia vaig trobar un vídeo on un senyor que havia anat en aquest vaixell explica que, en acabar “l’Himne de la Llibertat”, els catalans van cantar “l’Emigrant”. Minut 13:00)

   Molt emotiu, molt!

Just en el moment que van acabar de llegir, tots vam quedar en silenci, i va durar bastants segons. Després, tots vam deixar el llibre sobre la taula. Va ser emocionant! L’Anna, la vostra monitora, va trencar el silenci i us va preguntar si enteníeu la frase final:

“Les estrelles del cel de França són les mateixes estrelles del cel de Xile. Les mateixes estrelles”

Cada un de vosaltres va dir una cosa diferent, però gens desencaminada cap d’elles. Tots vam entendre que són les mateixes estrelles.

Ja hem acabat de llegir aquesta història i l’hem comentat molt i molt bé. Tots en sabeu força, d’història.

montaje_de_valparaiso

                                 

                            

Escolteu-me un moment, si us plau. Per acabar només volia dir que el Winnipeg no és només el nom d’un vaixell. Des de 1939, s’ha convertit en sinònim de solidaritat, d’esperança, de lluita, de vida, d’il·lusió. Conceptes que avui en dia costen de trobar, i per això és tan necessari rescatar aquesta història, divulgar-la i situar-la a la vista de tothom, perquè tothom la tingui present i vegi que les utopies són realitzables.

Moltes gràcias a tots.

Ve l’Anna, la nostra bibliotecària, i ens porta un llibre nou. És “Romeo i Julieta”, de William Shakespeare. Tots dieu que és una novel·la d’amor. Ja ho veurem…

 

Aquesta és una divulgació amb finalitats únicament educatives. Sempre procuro donar la referència editorial,  i espero que s’entendrà que ho faig des de l’admiració i amb l’ànim de recomanar-vos -no amb cap ànim de lucre, òbviament, ni amb intenció de perjudicar els drets de ningú, tot el contrari-.
Si en algun cas es detecta en aquest post conflicte de copyright o de qualsevol altre tipus, agrairé que m’ho facin saber i el suprimiria immediatament.
Fotos  d’Internet i Viquipèdia.

 

2 thoughts on ““Les mateixes estrelles” 6

  1. Esta vez tengo que reconocer que me costó un poco de hacer el post. Bien, más que costar fue entretenerme en hacerlo. Los vídeos son largos (casi media hora) ya ves que hasta pongo el minuto donde dice este señor esto de que los catalanes después del Himno a la libertad, que la verdad aun no se a cual se refiere. Pues si, la biblioteca merece este premio. Les ponemos entre todos todo el cariño que somos capaces, son personas realmente entrañables. Por cierto leyeron tus poemas, yo colaboré pero ellos lo hacen mejor.
    Una abraçada, Montse.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s