Antonio Lucio Vivaldi, va néixer a Venècia el 4 de març del 1678.

34062515

No tot ha de ser fer la volta al món, llegir o explicar històries, oi? Em vas dir que la música t’agrada molt. Et deixo amb Vivaldi, tot recordant el seu aniversari.
Pobre de mi que no hi entenc,  però em sembla que la seva música es caracteritza per ser molt rítmica i amb grans contrastos. Penso que Vivaldi aconseguia una música viva i brillant, com la colorista Venècia del segle XVIII, sobretot amb els instruments de corda. Els violins del Barroc havien aconseguit un so més brillant i més possibilitats d’interpretació, gràcies a artesans tan importants com Stradivarius.

Va estar força temps malalt, al llit, i en sentir-se sol s’entretenia escrivint música. Com que des del llit podia veure, a través de la finestra, un paisatge que anava canviant amb el pas de les estacions, va tenir la idea d’escriure un concert per a cada estació de l’any. Al voltant de 1725, publicà Le quattro stagioni, que són els primers quatre concerts d’una col•lecció de dotze titulats col•lectivament Il cimento dell’armonia e dell’inventione (la lluita entre l’harmonia –la raó i la invenció– i la imaginació) dedicats al comte de Bohèmia Morzin.
Per tu i per a tots “Les quatre estacions”  Que la gaudiu tots junts.

2 thoughts on “Antonio Lucio Vivaldi, va néixer a Venècia el 4 de març del 1678.

  1. Un gran compositor, i ‘Les Quatre Estacions’, una obra mestra que no cansa d’escoltar. Als de la meva quinta no ens van ensenyar música a l’escola, i és per a mi una mancança sense remei. Avui hi ha escoles de música que potencien les habilitats dels joves, i és meravellós de veure els concerts que fan, amb tota mena d’instruments, solistes i en conjunt. Gràcies, Josep, per oferir-nos aquests tastets de paradís.

    M'agrada

  2. El dilluns passat un d’ells va recordar que aquesta setmana era l’aniversari de Vivaldi. És un home que li agrada molt la música en general, i ho diu en més d’una ocasió. Tens raó, a nosaltres no ens ensenyaven gens de música, i és una llàstima. Com molt bé dius hauria de ser una assignatura. En diverses ocasions vaig a escoltar els nens del poble i és una delícia.
    Gràcies a tu, Ramon.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s